Hvad koster en videoproduktion?

Det kan du læse meget mere om, i min prissektion lige her.

Hvorfor en videoproduktion?

Videoproduktion er min kerneydelse. Igennem flere år, har jeg specialiseret mig i, at producere video, fra idé til færdig video. Du kan læse mere om min profil lige her

Videoer er populære som aldrig før, fordi de giver gode resultater på bla. sociale medier. Hvorfor? Fordi levende billeder fastholder mennesker, og dermed også dine potentielle kunder!

Man anslår, at i løbet af 2017, vil 74% af al internettrafik være video trafik. (Kilde: KPCB) Derfor er der al mulig grund til at satse på online video netop nu.

Som virksomhed skal man gøre op med sig selv, hvad man

1) ønsker at fortælle med en videoproduktion og

2) ønsker at opnå med en videoproduktion.

Dette går det videre arbejde meget nemmere!

Hvad kræver en videoproduktion?

Man skal igennem 5 faser, for at komme fra idé til færdig video. Jeg har lavet en video om netop dette, den kan du se herunder:

 

1) Præproduktion

I præproduktionen, afstemmes et firmas behov og ønsket i forbindelse med en videoproduktion. Det kan fx et ønsket budskab, et bestemt produkt der skal fremhæves eller noget helt tredje. Nogle klare målsætninger defineres også, så man kan måle om vi har succes. Disse målsætninger kaldes også for KPI’er. (Key performance indicators)

Struktur er alfa og omega for en videoproduktion. Derfor skriver jeg på baggrund af ønsker og behov og eventuel tilhørende salgsmateriale, et manuskript og udvikler et visuelt koncept. Her indtænkes også de endelige distributions- kanaler. Dokumenterne får du til gennemsyn – her har du mulighed for at komme med rettelser og tilføjelser.

Til sidst aftales optagedage, locations, medvirkende mv. På den måde er køreplanen til videoen lagt. Nu er vi klar til næste fase: Produktionen.

2) Produktion

Nu skal råmaterialet i kassen, og her kan vi følge den planlagte køreplan. Udstyr stilles op, medvirkende instrueres, og der trykkes record. Når den sidste optagelser er i kassen, kan man sige “it’s a wrap”.

3) Postproduktion

Når optagelserne er i kassen, er postproduktionen det næste step. Denne fase er også kendt som redigeringsfasen. Her sættes klip i rigtig rækkefølge, lyden optimeres, musik tilsættes og farver fikses. Der laves også visuelle effekter og anden grafik. Af erfaring tager denne fase længst tid, da det kræver en del mandetimer. Undervejs for du tilsendt kladder til gennemsyn. og sammen arbejder vi os frem til det endelige resultat.

4) Distribution

Når den færdige video ligger klar, skal den gøres klar til distribution. Der laves undertekster til Facebook, og  der skriver lanceringstekster. Nu skal den sendes ud på det store internet.

5) Vurdering

Efter en rum tid, er det tid til vurderingen.

Opnåede vi vores succeskriterer? Performer videoen, som vi ønskede. Hvis ikke, hvad kan vi optimere nu og her?

Alt i alt, er dette de fem faser du skal igennem, som virksomhedsejer. Forløbet kan være forskelligt fra case til case, men betragt dette som standardforløbet.

Hvad så nu?

Jeg er meget åben for en dialog  / møde om din kommende videoproduktion. Du kan kontakte mig helt uforpligtende på mobil: 30302501 eller mail: mail@danielduus.dk